2012. április 30., hétfő

A történet és szereplők jellemzése:)

I. sz. 965-ben Odin ,Asgard királya háborút visel a jégóriások ellen, akik mind a kilenc birodalmat el akarják foglalni (elsőnek a Földet akarják leigázni). Az asgardiaknak sikerül visszaszorítaniuk a jégóriásokat a saját birodalmukba, és hatalmuk forrását, az „ősi teleket” egy ércládikóba zárják, amit a páncélteremben őriznek.
A jelenben Odin idősebb fia, Thor a trónra lépésre készül, apja át akarja adni neki az uralkodást. A ceremóniát megzavarja, hogy jégóriások megpróbálják visszaszerezni az ércládikót. Thor dühében, apja parancsa ellenére néhány társával és testvérével, Lokival Jotunheimbe megy, hogy szembeszálljon a jégóriásokkal, akik azonban túlerőben vannak. Szorult helyzetükből Odin menti meg őket, de mivel akciójuk felborította a kényes fegyverszünetet a két birodalom között, Odin megfosztja Thort isteni erejétől és büntetésből a Földre küldi, ahova Thor egy viharban érkezik meg. Odin Thor fegyverét, a Mjölnir nevű pörölyét is utána hajítja, hogy „aki méltóvá válik rá, az használhassa”.
Thor Új-Mexikóban ér földet, ahol három kutató, Jane Foster asztrofizikus, asszisztense, Darcy Lewis és tanácsadójuk, Dr. Erik Selvig találják meg.
A helyi lakosság hamarosan megtalálja az égből hullott pörölyt, de sem emberi, sem gépi erővel nem tudják megmozdítani. A kis krátert hamarosan egy kormányszervezet, a S.H.I.E.L.D. körbeveszi műanyag sátrakkal, műszerekkel és fegyveres őrökkel. A szervezet erővel elviszi Jane és társai összes műszerét, számítógépét és írásbeli feljegyzéseit tanulmányozás céljából. Amint Thor tudomást szerez róla, hogy a fegyvere a közelben van, Jane segítségével elmegy a helyszínre, néhány őrt leüt, de a pörölyt neki sem sikerül megmozdítania. Csalódottan hagyja elfogni magát. Kihallgatása alatt Loki jelenik meg neki öltönyben, és elmondja, hogy már ő a király, apjuk meghalt és Thornak a Földön kell maradnia, mert a jégóriások ezt a feltételt szabták. Selvig közbenjárására Thort elengedik. Thor nem bánja, hogy a Földön kell maradnia, mert kezdi megkedvelni Jane-t, és Jane számára is rokonszenves a férfi.
Loki rájön, hogy ő valójában Laufey, a jégóriások uralkodójának a fia, akit Odin örökbefogadott csecsemőkorában. Elmegy hozzá, és felajánlja neki, hogy ölje meg Odint, mialatt hosszú álomban fekszik. Amikor azonban Laufey meg akarja ölni az alvó királyt, Loki öli meg Laufey-t.
Thor fegyvertársai nem örülnek, hogy Loki lett a király, ezért elhatározzák, hogy megkeresik Thort, hogy beszéljenek vele. Meggyőzik Heimdallt, a Bifröszt kapu őrzőjét, hogy engedje őket lemenni a Földre. Tervük Loki tudomására jut, aki utánuk küldi a Pusztító gépet, egy emberformájú, páncélos robotot, hogy ölje meg Thort. Társai megtalálják Thort, ekkor kiderül, hogy Odin nem halt meg. Amikor a Pusztító megérkezik, rövid harc kezdődik, majd Thor felajánlja, hogy Loki ölje meg őt. Thor ezzel az önfeláldozással méltóvá válik az isteni erőre, és a pöröly a kezébe száguld, ezzel legyőzi a Pusztítót. Thor elbúcsúzik Jane-től, megígéri, hogy visszatér, és társaival visszamegy Asgardba, hogy szembenézzenek Lokival.
Loki terve az volt, hogy Jotunheimet teljesen elpusztíthassa, Thor azonban szembeszáll vele, és a két birodalmat összekötő hidat veri szét a pörölyével. Loki és Thor összeverekszenek a hídon, és majdnem a feneketlen mélységbe zuhannak, de Odin felébred álmából és elkapja őket. Loki azonban saját elhatározásából a mélységbe zuhan.
A Földön Jane és kis csapata visszakapta a felszerelését, és azon dolgoznak, hogy az elméletben már egy ideje ismert Einstein-Rosen hidat létre tudják hozni, így egy átjáró nyílna Asgard felé.
A stáblista lefutása után Selviget egy titkos S.H.I.E.L.D. laboratóriumba hívják, ahol Nick Fury igazgató (Samuel L. Jackson) egy fém táskában lévő szerkezetet mutat neki, ami elvileg végtelen energiát tud előállítani. Loki láthatatlanul Selvig fülébe súg, amit a férfi elismétel: „akkor meg kéne vizsgálni”.

A mennydörgés istene, az északi mitológiákban lévő azonos nevű istenről mintázták.

Jane Foster:
Asztrofizikus, aki kis csapatával tudományos kutatást végez viharok közelében. Foglalkozása jelentős eltérést jelent a képregényhez képest, ahol Jane ápolónő volt.
  •  Loki:
Odin fogadott fia, az azonos nevű északi istenről mintázták.

- Odin:
Asgard ura, főisten, Thor és Loki apja. Az azonos nevű északi istenről mintázták.

  •  Heimdall, a kapu őrzője:
A mindent-látó, mindent-halló kapu őrző. Az azonos nevű északi istenségről mintázták.

           - Laufey, a jégóriások királya:
Loki biológiai apja. Az azonos nevű mitológiai alakról mintázták.

- Volstagg:
A Három Harcos egyik tagja, Thor harcostársa. Jó étvágyáról és körméretéről ismert
  •  Hogun:
A Három Harcos egyik tagja. Thor közeli barátja.
  • - Fandral:
A Három Harcos egyik tagja. Romantikus és szájhős.

- Sif:

Thor gyermekkori barátja és harcostársa. Az azonos nevű mitológiai istenről mintázták.

- Frigga:
Odin felesége, Thor mostohaanyja. Az azonos nevű mitológiai istenről mintázták.

(UI:Még van amelyik szereplőt nem tettem fel, de ha lényeg lesz róluk felteszem őket. Hamarosan jön a feji!)

6 megjegyzés:

  1. Szia!
    Örülök,hogy írtál a chatemre:)
    Érdekesnek tűnik,remélem hamar lesz feji!
    Puszi

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Először is köszönöm, hogy ezt gondolod a törimtől, nagyon jól esik! :) MOst, hogy itt vagyok, elmondom, hogy a történeted nagyon jól kezdődik, ez a prológus féle meggyőzött! Siess az első fejivel, mert kíváncsivá tettél ^^
    Pusza:
    Rose

    VálaszTörlés
  3. Szia :)

    Tegnap írtál, de csak ma jutottam el ide, mert tegnap már nagyon fáradt voltam és nem akartam valami összecsapott véleményt írni. Gondolom, ha a véleményemet kérted, akkor ebből nem lesz később harag, mert szeretem megmondani, amit gondolok. :)

    A történeted nagyon hajaz a Thor c. filmre. Félreértés ne essék, nekem is tetszett a film, de szerintem, amit eddig leírtál, az majdhogynem maga a film. Ha ezt csak azért írtad, mert a történet erősen kapcsolódik a filmhez és fontos tudnunk, hogy mi történt benne, akkor totálisan rendben van.
    VISZONT
    Ha ez Prológus volt, vagy Előszó, akkor szerintem túl sok információt árultál el. Előszónak kifejezetten hosszú, tehát azt most megmondom, hogy annak rossz.
    Prológusnak pedig, mint ahogy írtam, túl informatív volt.
    Igazából nem is írtad, hogy ez Prológus vagy Előszó lenne-e, hanem Jellemzést írtál, ami nem tudom, hogy nálad mit jelent. Általában Előszóval vagy Prológussal kezdünk egy történetet.

    A szereplőket szerintem nem kellett volna ilyen részletesen bemutatnod, hanem csak úgy megismertetni az olvasókkal, ahogy részeivé válnak a történetnek.

    A fogalmazásmódod viszont nagyon jó, igazán kellemes olvasni. Na, annak pedig végképp örülök, hogy egy helyesírási hibától mentes bejegyzést olvashattam. A vesszőket is jó helyre teszed, aminek szintén örülök, mert sokan úgy teleírják velük a történeteiket, hogy megőrülök tőle. A bekezdéseket viszont jelölhetted volna, egy beljebb kezdéssel vagy enterrel.

    Röviden ennyi az észrevételem és remélem, hogy nem bántottalak meg semmivel sem! Nem ez volt a szándékom! Csupán fontosnak tartom, hogy az Írópalánták tisztában legyenek a hibáikkal, amikből aztán majd tanulhatnak. Én is jobban örülök, hogyha egy rendes véleményt kapok, amiben leírják, miben rontottam, vagy esetleg voltam jó.

    Sok sikert kívánok a történetedhez! :)

    Xoxo
    NaLine

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Köszi, hogy írtál, és természetesen, ahogy kérted jöttem!
    A történeted nagyon érdekesen hangzik-->várom az első fejit^^
    Tetszenek a szereplőid is.Nem sok ehhez hasonló történetet olvasok blogban, ezért különösen kíváncsi vagyok:)

    xx

    VálaszTörlés
  5. Szia! :)

    Akkor most mindent bepótolok :D
    Nagyon jól összefoglaltad. Azért is tetszik, mert így azok is képben lesznek, akik esetleg nem látták volna a filmet :)
    Meg hát örülök, hogy van még valaki, aki szereti ezt a világot!!
    puszi :)

    VálaszTörlés
  6. Csak egyéni kölcsönt és egy Pedro Jerome úr és az ő hitelszervezetének jogosult kölcsönét kértem 3% -os kamatlábbal. A jövő hónapban megkezdem a kölcsön -visszafizetést Pedro Jerome a pedroloanss@gmail.com címen az egyéni vagy jogosult hitelekhez, amelyek egyszerű kölcsön -visszafizetéssel rendelkeznek, mint az enyém.

    VálaszTörlés